Yoga en meditatie zijn voor altijd met de Veda’s verbonden en liggen diep verankerd in ons wezen. Ze zijn natuurlijke fundamenten om de mens weer in harmonie te brengen met zijn goddelijke oorsprong, die oneindig-intelligent-gelukzalig (sat-chit-ananda) is.
Ons lichaam behoort tot de stoffelijke wereld, onze geest behoort tot de geestelijke wereld. Beide (lichaam en geest) zijn uitdrukkingen van bewustzijn. Ons wezen is bewustzijn.

Beoefening van yoga en meditatie is bedoeld onze geest en lichaam opnieuw te verbinden met hun gemeenschappelijke bron, die zuiver bewustzijn of Spirit is.

Het belang van de intieme relatie tussen lichaam, geest en Spirit is de sleutel tot het begrip volkomen gezondheid, gezien vanuit een holistisch standpunt. Yoga en meditatie zijn erop gericht alledrie niveaus van bestaan (lichaam, geest en Spirit) te verheffen tot het niveau van perfecte gezondheid en volledige geestelijke vrijheid.

Docent meditatie: Narada Visser

Bij TMM (Traditionele Mantra Meditatie) leer je mediteren met een persoonlijke klank (mantra). Deze mantra’s zijn heel lang geleden, ten tijde van de Vedische beschaving, speciaal voor dit doel ontwikkeld. Sindsdien is deze kennis door alle tijden heen van leermeester op leerling doorgegeven.

Uitwerking op het dagelijks leven

Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van meditatie. Deze onderzoeken tonen aan dat regelmatig mediteren positieve effecten heeft op alle gebieden van het leven. Uit sommige onderzoeken blijkt dat er na een paar weken van regelmatige meditatiebeoefening al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, afname van (eet)verslavingen en vermindering van angsten. Andere onderzoeken laten zien dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, dat studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn.

Vijfstappen-plan

TMM is heel praktisch. Iedereen kan deze meditatie leren, zelfs kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Na de cursus van vijf stappen kun je de meditatie thuis zelfstandig blijven beoefenen. Het is heel prettig om te doen; het lichaam bereikt een rusttoestand die dieper is dan bij slaap terwijl de geest innerlijk wakker blijft.

Informatie en aanmelding: Narada Visser, tel. 06-45052524, email info@bluestaracademie.nl.

 

Docent  Yoga: Anjani Makhaisingh, ShaktiPrana Yogastudio te Rotterdam

ShaktiPrana Yogastudio biedt diverse vormen van Yoga aan:

  • Hatha Yoga
  • Rug Yoga
  • Senioren (55+) Yoga
  • Soft Flow Yoga
  • Vinyasa flow yoga
  • Yang (Power) yoga
  • Yin yoga

Deze lessen kunnen in groepsverband maar ook als personal yoga training worden gevolgd.

 

Telefoonnummer: 06-55554942.

Website: www.shaktiprana.nl (voor aanmeldingen)

Adres: Weena 25A, Rotterdam

2751total visits,9visits today