Het beoefenen van meditatie is voor altijd met de Veda’s verbonden en ligt diep verankerd in ons wezen. Ze is een natuurlijk fundament om de mens weer in harmonie te brengen met zijn goddelijke oorsprong, die oneindig-intelligent-gelukzalig (sat-chit-ananda) is.
Ons lichaam behoort tot de stoffelijke wereld, onze geest behoort tot de geestelijke wereld. Beide (lichaam en geest) zijn uitdrukkingen van bewustzijn. Ons wezen is bewustzijn.

Beoefening vanĀ  Vedische Meditatie is bedoeld onze geest en lichaam opnieuw te verbinden met hun gemeenschappelijke bron, die zuiver bewustzijn of Spirit is.

Het belang van de intieme relatie tussen lichaam, geest en Spirit is de sleutel tot het begrip volkomen gezondheid, gezien vanuit een holistisch standpunt. Vedische Meditatie is erop gericht alledrie niveaus van bestaan (lichaam, geest en Spirit) te verheffen tot het niveau van perfecte gezondheid, geluk en volledige geestelijke vrijheid.

Docent Vedische Meditatie: Narada Kush

Bij Vedische Meditatie leer je mediteren met een persoonlijke klank (mantra). Deze mantra’s zijn heel lang geleden, ten tijde van de Vedische beschaving, speciaal voor dit doel ontwikkeld. Sindsdien is deze kennis door alle tijden heen van leermeester op leerling doorgegeven. Nu kan deze cursus ook online worden gevolgd, met hetzelfde verrassende resultaat. Ga voor alle details naar www.vedic-meditation.org.

Uitwerking op het dagelijkse leven

Er zijn talloze wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van meditatie. Deze onderzoeken tonen aan dat regelmatig mediteren positieve effecten heeft op alle gebieden van het leven. Uit sommige onderzoeken blijkt dat er na een paar weken van regelmatige meditatiebeoefening al duidelijk meetbare effecten zijn in de vorm van normalisatie van o.a. bloeddruk, afname van (eet)verslavingen en vermindering van angsten. Andere onderzoeken laten zien dat het immuunsysteem beter gaat functioneren, dat studieresultaten verbeteren en dat spierspanningen verminderen. Over het algemeen blijken mensen die mediteren gezonder en gelukkiger te zijn.

Vijfstappen-plan

Vedische Meditatie is heel praktisch. Iedereen kan deze meditatie in vijf stappen leren, zelfs kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Al na de eerste of tweede stap kun je de meditatie thuis zelfstandig beoefenen. Het is gemakkelijk te leren en heel prettig om te doen; het lichaam bereikt een rusttoestand die dieper is dan bij slaap terwijl de geest innerlijk wakker blijft.

Informatie en Aanmelding: Narada Kush, tel. 06-45052524, email info@bluestaracademie.nl.

7851total visits,1visits today