Ayurveda is de holistische benadering van leven, gezondheid en welzijn.  Holistisch wil zeggen dat ze alle delen waaruit de mens bestaat in beschouwing neemt: lichaam, geest, gedrag en omgeving. Ze is in alle opzichten compleet en omvat de gebieden van biologie, botanie, herbologie, anatomie, voedselleer, hygiëne, natuurlijke medicijnen en chirurgie. Haar hogere doel is om de mens te leiden naar een hogere staat van bewustzijn waarin hij/zij blijvend eenheid met het goddelijke ervaart.

Niemand kan zeggen hoe lang het geleden is dat zij opkwam en hoe lang het geduurd heeft dat zij weer uit het gezicht verdween. Maar nu zijn we getuige van een wereldwijde herleving van de oorspronkelijke Ayurveda, die naar men zegt door God zelf aan de mensheid is geopenbaard.

De oudste, op schrift gestelde en meest gezaghebbende commentaren zijn de Charaka Samhita en de Shusruta Samhita, geschriften die vele duizenden pagina’s beslaan.

De Ayurvedische gezondheidsprogramma’s zijn in de eerste plaats gericht op het voorkomen van ziekten en behoud van een goede gezondheid. Ze bevatten naast een uitgebreide omschrijving van de principes voor een gezond en gelukkig leven, talloze praktische toepassingen om opnieuw heelheid te vestigen in geest, lichaam, gedrag en omgeving.

Narada Kush is ayurvedisch consulent en geeft consulten (1,5 uur) waarin onder meer de volgende elementen uitgebreide aan de orde komen:

  • geestelijke en lichamelijke constitutie
  • voedings- en gezondheidsadviezen
  • leefstijl en dagelijkse routine
  • kruidenpreparaten
  • reinigingsmethoden
Bel Narada op 06-45052524 of email naar naradakush@gmail.com

Voor een complete Ayurvedische lichaamsmassage (Abhyanga) kun je in Rotterdam bij Anjani Makhaisingh (tel. 06-55554942, www.shaktiprana.nl) terecht. Deze Ayurvedische massage helpt bij het genezen van veel verschillende klachten. De massage is niet alleen heel prettig om te ondergaan, maar helpt effectief bij voorkoming en genezing van talloze aandoeningen en werkt versterkend en verjongend voor het zenuwstelsel.

Verder zijn er, zowel in Nederland als in Hongarije, mogelijkheden om voor een redelijk tarief een meerdaagse ayurvedische reinigingskuur (5, 7 of 10 dagen) te ondergaan. Informeer bij Narada Kush, tel. (++31)-6-45052524.

 

WELZIJN

Anjani verzorgt ook healings. In en om ons lichaam stroomt energie. Je kunt deze energiestroom niet altijd bewust ervaren, maar je kunt waarschijnlijk wel aangeven of je veel energie hebt of dat je je juist futloos voelt. Als je minder goed in je vel zit, komt dat doordat de energie niet vrij kan stromen. Er zijn blokkades in je energieveld (van je lichaam en/of aura) ontstaan en dan kun je ziek worden.

De oorzaken van de blokkades zijn vaak vastgeroeste patronen of denkbeelden, onverwerkte emoties, onverwerkte ervaringen en teveel stress. Dit kan een negatieve uitwerking hebben op hoe je je voelt, je relaties en je werk.

Tijdens een healing werkt Anjani aan het herstellen van het energieveld van je lichaam en je aura. Ze zegt hierover: ‘Als healer dien ik als kanaal van energie en bewustzijn. Ik stem op jouw energie af en laat energie via mijn handen naar jou stromen. De energie komt in contact met jouw energieveld en zorgt ervoor dat het zelf herstellend genezend vermogen van jou wordt gestimuleerd. Hierdoor kunnen blokkades in jouw energieveld verdwijnen.’

Je kunt kiezen uit:

  • Chakra Healing
  • Healing
  • Healing Massage

Telefoonnummer: 06-55554942.

Website: www.shaktiprana.nl (voor aanmeldingen)

Adres: Weena 25A, Rotterdam

 

 

 

2393total visits,2visits today