Sri Vasudeva is de oprichter en spirituele leider van Blue Star Trinidad & Tobago en de inspiratiebron voor de Blue Star-centra in Canada, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Ierland, Jamaica, Nederland, Roemenie en de Verenigde Staten. Hij is schrijver van verschillende boeken, waaronder Zoek het Zelf in je, In Wezen ben je vrij, You are the Light en The Self as a Leader. Zijn lezingen, meditaties en workshops laten altijd een diepe indruk achter.

Sri  Vasudeva

Zoektocht

Sri Vasudeva is op 14 augustus 1954 geboren in Trinidad, Midden-Amerika. Op 21-jarige leeftijd reisde hij naar India omdat hij zich realiseerde dat wat hij zocht – onvoorwaardelijke liefde en blijvend geluk – niet te vinden was in boeken en in het Westerse onderwijs. In de ashram van Swami Muktananda ontwaakte een diepe kracht in hemzelf. Voor het eerst voelde hij echte Liefde van binnenuit stromen. Geinspireerd keerde hij terug naar Trinidad & Tobago en wijdde zich aan een intensieve spirituele discipline. Drie jaar later, in 1978, bereikte hij na een periode van veertig dagen met diepe spirituele ervaringen een staat van totale innerlijke vrede.

Ontwikkeling van bewustzijn

Sinds 1993 wijdt Sri Vasudeva zich volledig aan het ontwikkelen van het bewustzijn van mensen en geeft hij workshops en lezingen over de hele wereld. Zijn ashram (spirituele centrum) in Trinidad is een prachtig voorbeeld van leren te leven in harmonie met jezelf. Met zijn universele en niet aan religie gebonden lessen en door een inspirerend voorbeeld te zijn, laat hij ons zien wie wij werkelijk zijn. Zijn leer is gericht op het ontwikkelen van het bewustzijn op alle niveaus van ons bestaan: fysiek, mentaal, emotioneel, intellectueel, sociaal en spiritueel. Hij komt geregeld naar Nederland om hier een retreat te geven. Zie ook www.bluestarholland.nl

Kijk hier voor video’s met Sri Vasudeva.

1392total visits,1visits today