Ayurveda is de holistische benadering van leven, gezondheid en welzijn.  Holistisch wil zeggen dat ze alle delen waaruit de mens bestaat in beschouwing neemt: lichaam, geest, gedrag en omgeving. Ze is in alle opzichten compleet en omvat de gebieden van biologie, botanie, herbologie, anatomie, voedselleer, hygiëne, natuurlijke medicijnen en chirurgie. Haar hogere doel is om de mens te leiden naar een hogere staat van bewustzijn waarin hij/zij blijvend eenheid met het goddelijke ervaart.

Niemand kan zeggen hoe lang het geleden is dat zij opkwam en hoe lang het geduurd heeft dat zij weer uit het gezicht verdween. Maar nu zijn we getuige van een wereldwijde herleving van de oorspronkelijke Ayurveda, die naar men zegt door God zelf aan de mensheid is geopenbaard.

De oudste, op schrift gestelde en meest gezaghebbende commentaren zijn de Charaka Samhita en de Shusruta Samhita, geschriften die vele duizenden pagina’s beslaan.

De Ayurvedische gezondheidsprogramma’s zijn in de eerste plaats gericht op het voorkomen van ziekten en behoud van een goede gezondheid. Ze bevatten naast een uitgebreide omschrijving van de principes voor een gezond en gelukkig leven, talloze praktische toepassingen om opnieuw heelheid te vestigen in geest, lichaam, gedrag en omgeving.

Narada Kush is ayurvedisch consulent en geeft consulten (1,5 uur) waarin onder meer de volgende elementen uitgebreide aan de orde komen:

  • geestelijke en lichamelijke constitutie
  • voedings- en gezondheidsadviezen
  • leefstijl en dagelijkse routine
  • kruidenpreparaten
  • reinigingsmethoden
Bel Narada op 06-45052524 of email naar naradakush@gmail.com. Zie ook www.naradakush.nl.

 

 

 

 

 

 

1440total visits,1visits today