I Studieprogramma VEDISCHE STUDIES

Het 1 à 2-jarige studieprogramma ‘Consultant Vedische Studies’ is bedoeld voor studenten en volwassenen die zich willen verdiepen in het brede spectrum van de Vedische wetenschap. De Veda’s zijn de oudste optekeningen van de mensheid en de heilige geschriften van bijna een miljard mensen overal in de wereld. Tegelijk zijn ze ook de minst begrepen en minst toegankelijke geschriften. Ondanks dat ze talloze malen uitgebreid zijn becommentarieerd door wetenschappers, filosofen en andere geleerden, is hun betekenis veelal onduidelijk gebleken.
Uit deze studie komt naar voren dat de Veda’s alle wijsheid over het bestaan, de schepping en de evolutie van de mens bevatten. De Vedische wetenschap heeft veel beroemde geleerden over de hele wereld geinspireerd die de Veda’s als de oudste en hoogste bron van wijsheid in hun armen hebben gesloten. De Vedische geschriften openbaren niet alleen alle principes van bestaan, leven en evolutie, maar bevatten ook alle praktische middelen om deze wijsheid in het leven van alle dag toe te passen. Intensieve studie van de Veda’s verrijkt de kennis en verdiept de ervaring van iedere zoeker naar waarheid.

LEES VERDER

 

II Beroepsopleiding CONSULTANT VEDISCHE ASTROLOGIE

Het doel van de leergang Consultant Vedische Astrologie is om inzicht te verkrijgen in de diepere betekenis van ons bestaan aan de hand van de Vedische Astrologie. Ze is de wiskunde van de natuur en een volledige wetenschap van de tijdsplanning van het leven. Haar doel is om als levensagenda, wegwijzer en spirituele gids inzicht te geven in wie we zijn en wat onze specifieke rol en missie is in dit leven. Maar ze kan niet uit een boek worden geleerd. Een ervaren leraar is nodig om met de lantaarn in de hand voorop te lopen. Als je overweegt in de toekomst deze tak van de Vedische wijsheid zelf te beoefenen, is het volgen van de Opleiding Consultant Vedische Astrologie de aangewezen weg. De Vedische astrologie heeft zich ontwikkeld uit een oude traditie van wijsheid en is altijd in haar zuiverheid en compleetheid bewaard gebleven. Ze is het ideale instrument om mensen spiritueel te begeleiden, hun bestemming te helpen formuleren en verder te adviseren op hun levenspad.

LEES VERDER

 

III Beroepsopleiding CONSULTANT AYURVEDISCHE GEZONDHEIDSLEER

De Beroepsopleiding Consultant Ayurvedische Gezondheidsleer is een intensieve en praktische studie die speciaal is samengesteld voor medische studenten, therapeuten, gezondheidswerkers en adviseurs op het gebied van voedsel & leefstijl. Ze is bedoeld om de holistische gezondheidsbenadering van Ayurveda zelfstandig te beoefenen of aan een bestaande praktijk toe te voegen.
Ayurveda is een van de belangrijkste praktische toepassingen van de Vedische wetenschap. Ze is gebaseerd op het inzicht in het geheel van bestaan, schepping en menselijke evolutie en hoe deze kennis succesvol in het leven van alledag toe te passen. De Ayurvedische benadering is holistisch, dat wil zeggen dat ze geest, lichaam, gedrag en omgeving als een eenheid beschouwt en dit als uitgangspunt hanteert voor al haar praktische toepassingen.

LEES VERDER

Referentie van een van onze studenten

I am grateful because I have changed a lot during my 3 years ayurvedic study from Dutch University. My emotional body is more powerful and I am thankful for a lot of things in my life. It’s my pleasure to inform everyone about this beautiful scientific approach of life.

A.F. te Budapest (HU)

 

DOCENT/TUTOR voor alle online Vedische Studieprogramma’s

Narada Kush Visser (Prof. en Fellow van het DUC Educational Centre)

Prof. Narada Kush heeft een brede ervaring op het gebied van consulten, trainingen en workshops, persoonlijke begeleiding en advies, schrijven en Vedisch (afstands)onderwijs. Hij is een gerenommeerd specialist in een aantal facetten van de oude Indiase traditie van wijsheid, zoals de Vedische astrologie, ayurveda, yoga-therapie & meditatie, literatuur (Bhagavad Gita, Ramayana, Shrimad Bhagavatam) en Vedische architectuur. Hij is auteur van diverse boeken over deze onderwerpen en haar praktische toepassingen.

www.naradakush.nl

naradakush@gmail.com

 

1625total visits,1visits today